Вторник,

Цветанов обсъди Брекзит с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

От: Администратор -
A
A
A

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с посланика на Кралство Великобритания в България Н.Пр. Ема Хопкинс.

Разговорът между двамата бе съсредоточен върху последствията от Брекзит в сектор „Сигурност". Цветан Цветанов и Ема Хопкинс се обединиха около позицията, че трябва да се намери начин да се запази оперативният капацитет на сътрудничеството на държавите-членки на ЕС с Великобритания, за да се гарантира сигурността на европейските граждани.

Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, подчерта, че изграденото доверие и ефективни механизми на двустранно сътрудничество между двете страни ще допринесат значително за устойчивото и последователно развитие на стратегическото партньорство помежду им и след излизането на Великобритания от ЕС.

В рамките на срещата посланик Хопкинс информира Цветан Цветанов и за последния развой на преговорите по Брекзит и го запозна с резултатите от детайлното разследване по случая „Скрипал".

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички