Цветанов: Няма да има кметове в листите

Цветанов: Няма да има кметове в листите | StandartNews.com

Стара Загора.  В листите на ГЕРБ за парламентарните избори няма да има имена на успешни кметове, те са отговорни хора и ще изпълнят своите ангажименти към избирателите.

Това увери вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов във вторник в Казанлък. Той посочи като достойни за депутати градоначалниците на Бургас, Стара Загора и Казанлък – Димитър Николов, Живко Тодоров и Галина Стоянова. „Убеден съм, че те няма да предадат своите избиратели, ще продължат да работят със същия ентусиазъм за развитието на общините, които управляват”, добави вторият човек в управляващата партия. Той даде за пример старозагорския кмет Живко Тодоров, който поискал да бъде освободен като шеф на парламентарната комисия по външна политика 6 месеца преди местните избори, за да не пътува в чужбина и да вникне в проблемите  на своите избиратели.

Цветанов благодари за доверието на старозагорската организация на ГЕРБ, която го номинира да води избирателната листата на кандидат-депутатите в региона за парламентарните избори. Но подчерта, че има процедура, която тръгва от общинските и областни структури и е рано още за се обявяват водачите и самите избирателни листи.
 
Вътрешният министър съобщи още, че шефът на КАТ - Пътна полиция във Варна Валери Борисов ще бъде освободен дисциплинарно за злоупотреба със служебното положение. „Установено е, че 2-3 той е зареждал със служебната карта личния си автомобил”, припомни Цветанов. Той отказа да коментира и ефективната присъда срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, но подчерта, че всеки, който управлява парите на данъкоплатеца трябва да знае, че те трябва да се използват законно и целесъобразно.
  
В Казанлък вицепремиерът направи първа копка на нова модерна сграда на районната противопожарна служба, която е на повече от 100 години, а не ремонтирана от 30-те години на миналия век. „Условия на криза отделяме 1,8 млн. за подобряване условията на работата на огнеборците, за разлика от тройната коалиция, която само по случая Хохегер похарчи почти толкова за лъскане имиджа на правителството на Станишев”, каза министър Цветанов. Той съобщи, че през тази година щяла да бъде закупена нова техника за противопожарните служби  и за защита на населението за 100 млн. лв. Средствата  били от европейските програми.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай