Цветанов: Найденов е невинен до доказване на противното

Цветанов: Найденов е невинен до доказване на противното | StandartNews.com

София. "Човек е невинен до доказване на противното. Кадрови грешки се допускат и ние ги признаваме, това е силата на ГЕРБ". Това заяви замeстник- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "На светло с Люба Кулезич" във връзка с въпрос, свързан с поръчковите подслушвания от бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

„Аз като вицепремиер съм си свършил своите задължения. От момента, в които всичко е предадено в прокуратурата, ние нямаме никакви обвинения- за две години и половина. Ако имаше нещо такова, аз съм сигурен, че премиерът би направил необходимото към Мирослав Найденов. Бойко Борисов му каза- ти трябва да изчистиш името си и ще бъдеш рабилитиран", допълни  заместник- председателят на ГЕРБ.

Цветанов разясни, че с Мирослав Найденов се е видял на рождения си ден на 8 април: "Когато си говорихме с лидера, искахме да се съберем в един от последните дни преди кампанията. Поканихме и него. Ще ви кажа защо. Защото разбрах, че съпругата му пуснала молба за развод и на мен ми стана много неприятно. Това са трудни моменти. А когато каня гости, каня и половинките им. Той дойде сам."

 „Не, това е отговора, които мога да дам", бе отговорът на Цветанов на въпрос дали е поръчвал подслушване на 15 април. „Видно е, че отзад има някой, който ръководи всичко това, вероятно бившата държавна сигурност", продължи той.

Цветанов отново защити екс шефа на ГДБОП Станимир Флоров, който бе отстранен временно от длъжност заради разследване за подкуп отпреди 14 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай