Цветанов намекна за лобизъм при чиповете

Цветанов намекна за лобизъм при чиповете  | StandartNews.com

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов реагира остро във фейсбук по повод на обвинения на реформатори, че стопира вкарването на чипове в личните карти. "Когато не се отговаря с аргументи, а с извиване на ръце и ултиматуми, става дума за чист лобизъм в полза на определени фирми. Това няма как да го допуснем и ГЕРБ няма да толерира подобен подход!!!", написа Цветанов в социалната мрежа. 

"Днес чух и прочетох доста неща по свой адрес във връзка с отхвърлените текстовете от Закона за електронната идентификация. Силно съм изненадан от тази хиперреакция на някои кръгове! Първо, тези два параграфа е предвидено и сега в законопроекта да влязат в сила през април 2017 г. Ако дотогава МВР не може да подготви смислено изменение на Закона за личните документи и да го внесе за приемане, значи говорим за нещо друго! Когато излагам юридически аргументи - съм ретрограден! Но никой не слага правен аргумент срещу моите мотиви, а само клишета! Сигурно така мислят и вносителите на чипове!", казва председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов е категоричен, че няма да допусне компрамиси, "още повече, когато става дума за сигурността на личните документи и за националната сигурност". "Да си прави някой експерименти, за да обслужваме интересите на заинтересовани кръгове? Няма как до стане! Пък нека да казват, че съм ретрограден!", завършва зам.-председателят на ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай