Цветанов към своите: Появиха се опасни популисти

Цветанов към своите: Появиха се опасни популисти | StandartNews.com

Жените от ГЕРБ преобразиха партията. Без общите ни усилия не бихме могли да постигнем тези резултати. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на политическата академия на Жени ГЕРБ, която се провежда в курортния комплекс „Албена". На форума присъстват близо 200 дами от областните структури на ЖГЕРБ в цялата страна.

"ПП ГЕРБ е единствената българска политическа системна партия, която на практика демонстрира толерантност във всички български райони", посочи Цветан Цветанов и даде няколко примера с български региони със смесено население. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че силата на ГЕРБ е в толерантността, която се проявява в реалния политически живот през последните години у нас.

Според Цветанов един от актуалните въпроси е излизането на политическата сцена на нови играчи – популистите. "Необходимо е тези политически процеси да бъдат разяснявани, защото не само членовете на партията, но и хората трябва да знаят опасностите, които се задават на политическия хоризонт, ако такива популисти вземат властта", поясни той.

Цветанов насочи вниманието на присъстващите към последните местни избори, спечелени от ГЕРБ. По думите му, те са пример за активност в работата и затвърждаване на позициите на партията, които трябва да продължат и занапред. „ГЕРБ има свой организационен живот, което е гаранция за оцеляване и жизнеспособност на партията", обясни той. Цветанов посочи, че страната ни отново навлиза в период на предизборна кампания и се налага влизане в политическа реторика на противопоставяне.

По думите му, това е мотивирано от острия тон на опонентите от други партии. "Въпреки това, ГЕРБ е доказала на практика, че работи и прави по-доброто", отбеляза зам.-председателят на партията и допълни, че затова говорят фактите от реалността и постигнатото е повод за гордост.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на всички жени, участващи във форума, които успешно съвместяват социално-политическа дейност и задълженията си към семейството. „Дамите от ГЕРБ се доказаха като професионалисти в различни сфери на политическия и обществения живот – имаме прекрасни примери в местната, законодателната и изпълнителната власт", обясни Цветан Цветанов.

Цветанов акцентира върху огромния принос на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова за активната дейност на организацията в цялата страна.

Цветанов благодари на всички партийни членове на ГЕРБ за активната съвместна работа. Той подчерта, че ГЕРБ е добре функционираща организация със своя платформа за обсъждане на актуални въпроси. По думите му, само чрез диалог могат да бъдат постигани успехи. Цветан Цветанов отправи специална благодарност към гост лекторите на форума на ЖГЕРБ и най-вече на присъстващите политически анализатори.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че е важно именно тяхното мнение да бъде чуто, тъй като те са специалисти, които следят политическия живот в страната, както и развитието на всяка една партия поотделно. „ГЕРБ е безспорният лидер у нас, защото имаме реален политически живот", категоричен бе Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай