Цветанов иска прокуратурата да му свали имунитета

Цветанов иска прокуратурата да му свали имунитета | StandartNews.com

София. Вчера Цветан Цветанов е депозирал писмо до главния прокурор, който да му поиска сваляне на депутатския имунитет по всички дела срещу него, които са спрени. Това съобщи бившият вътрешен министър по Нова ТВ. 

Днес в 10 часа в зала "Запад" на Народното събрание ще се проведе срещата на лидерите на политическите партии, предложена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна в първия ден на 43-тото Народно събрание. Това съобщи Цветан Цветанов, а самият Борисов потвърди снощи пред репортер на "Стандарт"На срещата се очаква да присъстват всички партийни лидери, с изключение на председателят на „Атака" Волен Сидеров.

„България се нуждае от силно правителство. За целта трябва да бъдем искрени един към друг. Борисов е готов на компромис и той го каза това вчера. Българските граждани се умориха през 3 месеца да правим избори. Борисов ясно каза, че ако се стигне до дълъг мандат на кабинета, няма да има аспирации към президентската институция. Ако се очертае силен мандат, Борисов ще остане премиер докрая", каза Цветанов.

На въпрос защо партиите в момента бягат от нови избори веднага, Цветанов отговори така: „ГЕРБ не бяга от избори и не се плашим от нови избори. Просто времето не е подходящо. Няма актуализация на бюджета. Не е решен казусът „КТБ". Еврофондовете ще тръгнат едва през лятото на 2015 година. Това са неотложни неща, за които трябва да има кабинет."

По темата КТБ Цветанов обясни, че в партията все още не са запознати с последния доклад на БНБ и не може да бъде конкретен. „Не сме се запознали с новия доклад за КТБ. Когато го видим, ще можем да го коментираме. Нямам информация за разговорите с акционерите, с Оманския фонд. Очаквам Иван Искров сам да си подаде оставката", каза бившият вътрешен министър.

Цветан Цветанов изрази възмущението си от Радан Кънев, който гласува „въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. „Няма дебат, няма предложение от него, моите извинения за позицията. Цецка Цачева беше избрана с 219 гласа „за". Това гласуване ме кара да бъда оптимист за работата на този парламент", заяви Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай