Цонев: ДПС ще гласува против ратификация на нов дълг

Цонев: ДПС ще гласува против ратификация на нов дълг | StandartNews.com

София. ДПС ще гласува против ратификацията за нов дълг. Призовавамe всички, които ще гласуват "против", да бъдат в зала. Това заяви Йордан Цонев от ДПС по време на пресконференция.

Aргументите са в три посоки - финансови, икономически и политически, посочи Цонев. И уточни, че подходът по поемане на нов дълг е иновативен за страната и че не е добре обоснована необходимостта от такъв подход. Като втори финансов аргумент Цонев определи, че сметки на ДПС и на други експерти сочат, че не финансирането на падежиращите дългове и на бюджетния дефицит са продиктували необходимостта от поемане на дълг.

"Има разминаване, но смятаме, че финансовото министврсто трябваше да бъде по-акоратно в сметките, да посочи точната необходимост", обясни Цонев. По думите му, поемането на нов дълг е признание за липса на реформа. "Ако в следващите три години, дългът ще продължи да се увеличава, няма да бъде намаляван, или няма да бъде намелен дефицитът, означава, че обещанието, с което партиите дойдоха на власт, за правене на реформи, няма да бъде изпълнено", посочи Цонев, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай