Цонев: Достойно е Цветанов да се откаже от имунитета си и изчисти името си

Цонев: Достойно е Цветанов да се откаже от имунитета си и изчисти името си | StandartNews.com

Кърджали. С поднасяне на венец пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали започна посещението на лидера на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев и кандидат -депутатите от 9 МИР в региона. „Желанието ни е да се сложи край на страха сред хората, защото след всичко това, което се случва през последните седмици - скандалите със СРС-тата и подслушванията се нарушават едни от основните демократични права и ценности на българите - правото на свободно изказване", каза Цонев.

Според него и Борисов, и Цветанов са съучастници в тази игра и те трябва да си заминат. Той призова Цветанов, срещу когото вече има доказателства от прокуратурата, да се откаже от имунитета си и изчисти името си. Председателят на партия „Нова алтернатива" определи като абсолютна наглост оставането на Цветанов и Борисов активно в предизборната кампания.

„Срещайки се с хората от Родопите виждаме, че те са загубили надежда и перспектива. Затова ще настояваме да бъде одобрена Програма за реиндустриализация на страната и рестарт на икономиката, програма, която да бъде спазвана от всички следващи правителства. В тази връзка смятаме, че трябва да бъде създадено Министерство за подобряване на бизнессредата и инвестиции с цел икомически растеж и намаляване на демографския срив", коментира още Цонев.

„Спешно трябва да се предприемат мерки за съживяване на тютюнопроизводството и възстановяване дейността на ОЦК. За да се отвори Маказа, за не бъде „само дъвка в устата на политиците" трябва да се постигнат конкретни договорености с гръцката страна", каза ген. Кольо Бъчваров, водач на листата на „Нова алтернатива" в Кърджали. Той сподели, че познава много добре проблемите на местните хора, защото девет години е служил в региона.

В срещата в Кърджали участваха и останалите кандидат –депутати от листата на партия в 9 МИР-доц. Дергова,преподавател в СУ"Св. Климент Охридски" и полк. Стойко Стойков, доскорошен зам.- началник на ВА "Г. С. Раковски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай