Цонев: Стига лъжи! Пеевски няма нищо общо с ББР

Той не е взимал никога кредити, заяви председателят на бюджетната комисия в парламента

Цонев: Стига лъжи! Пеевски няма нищо общо с ББР | StandartNews.com

Г-н Делян Пеевски няма нищо общо с ББР. Г-н Пеевски не е взимал никога кредити от ББР. Свързани лица с г-н Пеевски никога не са взимали кредити от ББР. Г-н Пеевски не дължи нищо на ББР и никога не е участвал нито в управителния съвет, нито в каквито да било органи на ББР. Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев, отговаряйки на внушения, направени от депутати на „Възраждане“ по време на дебатите за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската инвестиционна банка като бенефициер и Република България като гарант във връзка с Договор за финансиране между Европейската инвестиционна банка и "Българска банка за развитие" ЕАД за заем, отпуснат на ББР за малките и средните предприятия и предприятия със средна пазарна капитализация.

Г-н председател не позволявайте от тази трибуна да се говорят неистини, за да не кажа откровенни лъжи, призова Йордан Цонев. И допълни: „Разбирам, че някои хора искат да се качат върху високия гръб на ДПС, за да ги забележат в обществото“.

Г-н Пеевски няма нищо общо с ББР. И за това има документи, които ние сме чели от тази трибуна. Не за първи път е опитът да се преписват на г-н Пеевски неща, които не са факт. Да се правят инсинуации и да се говорят откровенни лъжи, заяви зам.-председателят на ДПС.

Фактите са такива! И банката, и г-н Кирил Петков в качеството му на министър на икономиката, после и на министър-председател, и компетентните лица, които отговаряха за банката, писмено отговориха, че няма данни г-н Пеевски или свързани по какъвто и да било начин с него лица да са взимали кредити от ББР, подчерта още веднъж Йордан Цонев. Тук в продължение на един час слушаме как ратификационното споразумение относно гаранцията, която трябва да се даде, за да се ратифицира заемът за малките и средни предприятия, има нещо общо с г-н Пеевски. Не, няма, разбира се, нищо общо, категоричен бе Цонев.

Г-н председател, напомнете на тези,     които говорят от трибуната, че не се намират в махалата, където да лъжат на воля, а са в българския парламент и  носят отговорност за думите си.  Нито едно от нещата които казаха, не отговаря на истината, подчерта Йордан Цонев.

Ние зададохме писмен  въпрос на Кирил Петков, какви са фактите. И отговорът, прочетен от тази трибуна, беше, че няма такива данни, заяви Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай