Събота,

Цонев: Гешев изпълнява обещанието си

От: Рачо Рачев -
Цонев: Гешев изпълнява обещанието си
A
A
A

Хазартът ни се нуждае от две неща - много ясна законова регулация и строг контрол. Досега нито регулацията му е била ясна, нито контролът сериозен. Винаги при скандали в хазарта има обвинения в лобизъм. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Главният прокурор изпълнява обещанието си да търси отговорност от всички, без значение какъв пост заемат. Виждам, че и Гешев, и службите работят в посока, която българското общество отдавна очаква, коментира Цонев акциите в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков от последните дни.

Финансовият министър правилно реши да национализира лотарията. Навремето предложих да има еднакви режими за облагане на хазарта, но не бе прието, каза още Цонев.

Прокуратурата работи по отдавна очакван от обществото начин. Според Цонев главният прокурор изпълнява обещанието си да следва конституционните си задължения.

Органите трябва да бъдат оставени да си свършат работата по случая с 500-те милиона дължими данъци на Васил Божков, категоричен бе депутатът.

По казуса плаващ курс лев-евро Цонев заяви, че при кандидатстващите за влизане в чакалнята на еврозоната страни нито една не е имала фиксиран курс на еврото.

И това е по закон. Според Цонев въпросът с паниката около този казус е овладян и парламентът е работил 48 часа за това. Ако обаче ЕЦБ реши курсът лев евро да е 5 към 1, това става реално без възможност за санкция от българския парламент.

Хората обаче трябва да знаят , че ползите от влизането в еврозоната ще са повече от минусите, заяви още финансистът.

Мандатът на финансовия министър е да поддържа точно сегашния курс лев-евро. България тръгва към еврото точно със сегашния курс и ако това не се приеме, излизаме от чакалнята, уточни свършеното Цонев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички