Цонев изобличи Тройката на Прокопиев

ДПС кани много пъти Прокопиев да застане с лицето си срещу нас и да говори за политики, но той не идва, заяви зам.-председателят на Движението

Цонев изобличи Тройката на Прокопиев | StandartNews.com

ДПС кани много пъти Прокопиев да застане с лицето си срещу нас и да говори за политики, но той не идва. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в интервю за бТВ. Той заяви, че фокусът на ДПС е на изведе на светло задкулисието „Прокопиев”.

ВИЖ ОЩЕ: Цонев: Рекламният продукт Кирил Петков да напусне кабинета

"Фокусът ни е да се изведе задкулисието Прокопиев на светлината на прожекторите - вече четвърт век това задкулисие е окупирало дясното пространство, прави политически ГМО проекти и във всички министерски съвети е имало министри, без да е участвало в избори, без да е печелило избори. Това се нарича фасадна демокрация и пленена държава - любими техни изрази. Те плениха държавата. Затова в едно друго студио го нарекох "мазния котарак на задкулисието", коментира  Цонев.

"Тройката на Прокопиев" нарече Йордан Цонев министрите Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. "Така наричаме финансовия, икономическия и образователния министър, обикалят от студио на студио като рекламен продукт", каза Цонев. Той даде пример за това.

"През 2020-а в началото на пандемичната криза Прокопиев анонсира в една своя програмна статия всички български граждани да бъдат тествани с онези тестове, които после се оказаха, че дават големи грешки. Това щеше да струва половин милиард в България”, заяви Цонев. И показа снимка на Петков, Денков и Василев от студиото на бТВ. Тя е от тяхно участие в което защитават пламенно именно тезата на Прокопиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай