ЦИК отряза една партия! Защо е драмата

От комисията обясниха причините

ЦИК отряза една партия! Защо е драмата | StandartNews.com

Драматична ситуация за една партия, на която е даден отказ за участие в изборите.

65 партии и девет коалиции са се регистрирали за местните избори до края на срока, който изтече днес в 17,30 ч. Това обяви пред "Нова телевизия" Росица Матева, която е заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия.

"От въпросните партии имаме един отказ, взет от колегите. Отказана е регистрация на партия, тъй като не е представена подписката. Получили са инструкции да си оправят грешката и да се върнат до 17,30 ч., но това така и не е станало. Други 12 партии пък са регистрирани в момента при неприключила проверка.

Това означава, че след като приключи проверката на подписката в главна дирекция ГРАО и се върнат резултатите при нас, ако има такива, които нямат 2500 валидни подписа в подписката в подкрепа на тяхната регистрация, ние ще заличим тяхната регистрация", каза тя в студиото на "Новините на "Нова".

"Сега малко по-голямата сложност ще дойде от това, че трябва да се гласува и с машини и с бюлетини в секциите с над 300 избиратели. Но нека да не се притесняват избирателите.Те ще имат правото на избор в секцията, в която се гласува с машини, да гласуват и с хартиени бюлетини", категорична бе Матева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай