Цацаров с доклад пред парламента

От 490 прокурорски проверки в 74 случая са установени данни за извършени корупционни престъпления

Цацаров с доклад пред парламента | StandartNews.com

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество комисия Сотир Цацаров ще представи годишния доклад за 2020 година в пленарната зала. Според доклада сигналите за конфликт на интереси са били 240, което е сериозно увеличение в сравнение с 2019 г., когато сигналите са били малко над 160, и през 2018 г., когато са били 119.

Глобите за установен конфликт на интереси през миналата година са малко над 600 000 лв. През 2019 г. са били 200 000 лв.

От 490 прокурорски проверки в 74 случая са установени данни за извършени корупционни престъпления.

Депутатите ще изслушат още и вицепремиера Томислав Дончев за Националния план за възстановяване и устойчивост, който страната ни трябва да представи пред Брюксел. Той ще представи и етапа на подготовка за програмния период 2021-2027 година.

Парламентът ще гласува и държавни парични награди за 65 творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата. За срок от 3 г. повечето от тях ще вземат по 500 лв. месечно, а останалите по 350, съобщи БНР.

Промените в Закона за БТА, предложени от ГЕРБ, влизат за първо четене в Народното събрание. С тях председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов и депутатът Тома Биков предлагат Българската телеграфна агенция да разпространява безплатно информация от обществен интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай