Сряда,

Трима депутати отнесоха глоби за без маски

От: Рачо Рачев -
Трима депутати отнесоха глоби за без маски
A
A
A

Заседанието на парламента за пореден път започна с остър спор за задължителното носене на предпазни средства на закрити обществени места.

Днес отново председателят Цвета Караянчева подкани депутатите да сложат маски на лицата, съгласно изискванията на заповедта на здравния министър и дори припомни, че квесторите са осигурили допълнителни бройки за народните представители, ако случайно те са забравили своите. Въпреки това обаче в залата отново се наблюдаваха депутати без маски.

От своя страна народният представител от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов поиска от председателя да „предприеме мерки“ срещу двама негови колеги, явно демонстриращи нежелание да спазят изискването, визирайки Павел Шопов от „Атака“ и Александър Паунов от БСП.

Последва втори призив от Караянчева.

„Всички трябва да бъдем с маски, но не считам, че е редно всяка сутрин заседанието да започва с това някой да излиза от тази трибуна и да преброява колегите, които са без маски. За тази работа си има РЗИ, което следи стриктно и създава необходимите актове. Не е ваша работа непрекъснато да съобщавате кой народен представител е без маска“, възпротиви се Георги Свиленски от левицата.

„Освен важността на работата, която вършим тук, важно е и здравето на народните представители и хората, с които те се срещат в избирателните райони. Г-н Паунов и г-н Шопов, моля, сложете си маските“, за трети път призова Цвета Караянчева, заканвайки се да сезира здравните власти.

Не само че не постави своята маска, Александър Паунов от опозицията призова и ръководството на парламента също да бъде глобено, тъй като не е осигурило необходимата дистанция от над метър и половина, съгласно заповедта на Ананиев. Според Паунов законодателният орган дори не спада в категорията на обществените места, тъй като има контролиран режим на достъп до сградата.

„Да дойде РЗИ, да ни глоби, ние ще обжалваме в съда“, отговори от своя страна депутатът. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички