Треска в ГЕРБ. Борисов пенсионира знакови кметове

Телефони звънят на пожар, градоначалници питат за съдбата си

Треска в ГЕРБ. Борисов пенсионира знакови кметове | StandartNews.com

Треска в ГЕРБ преди местните избори. Лидерът Бойко Борисов запретна ръкави. Прегледът на кандидатите започна с пенсионирането на знакови кметове. Йорданка Фандъкова и Димитър Николов повече няма да се кандидатират.

ВИЖ ОЩЕ: Ето кога Фандъкова напуска кметския пост

Новината съобщи самият Борисов вчера и това предизвика трус в партията. Всички кметове на ГЕРБ звънят трескаво в централата, за да питат каква е съдбата им и ще бъдат ли издигнати от партията за нов мандат на изборите догодина.

Докато отговаряше на въпрос за политическото бъдеще на  Димитър Николов, Борисов заяви: “Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София”.

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха зам.-шефове на ГЕРБ до май 2021 г., когато бяха сменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им тогава беше, че е по-добре те да се фокусират върху работата си като градоначалници.

Фандъкова е кмет на София от 2009 г. Тя спечели местните избори последователно през 2011, 2015 и 2019 година и е най-дълго управлявалият градоначалник в София.

Димитър Николов е кмет на община Бургас от 11 ноември 2007 година. Той е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай