Трендафил Величков: Социалната политика е запазена марка на АБВ

Трендафил Величков: Социалната политика е запазена марка на АБВ  | StandartNews.com

Социалната политика е запазена марка на АБВ и партията доказа, че може да се справя с проблемите на хората. Това заяви в предизборното дискусионно студио на БНР областният управител и кандидат на ПП АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков. Като съществен резултат от работата на АБВ в тази посока той посочи работата на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. „Успяхме като политическа партия да направим една от най-тежките реформи, отлагана 25 години, а именно пенсионната. Предложихме и реформата в сферата на младежката безработица".

Величков припомни и усилията на АБВ в посока на реформа в системата на администрацията и ефективна социална политика. „Единият принцип е на достъпност, което означава – онзи, който има нужда от услуга, лесно да стига до нея. Давам пример с общинските ясли и детски градини – да не се налага да звъннеш на някого, който да се обади на друг, за да успееш да запишеш детето си на детска градина", обясни той и добави, че в програмата за Пазарджик е заложено изграждането на детска градина, тъй като градът се нуждае от такава.

„Това, на което могат да разчитат пазарджиклии, е и разработването на общинска програма за подпомагане на самотни майки или такива, които работят или учат – създаване на леснодостъпен общински детски център. И във връзка с образованието – центрове за интернет, където млади хора да се обучават на различни умения", посочи още Величков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай