Трайков: Реформаторите няма да влизат в коалиция на малцинството

Трайков: Реформаторите няма да влизат в коалиция на малцинството | StandartNews.com

София. "Реформаторският блок няма да влезе в коалиция на малцинството, това е безсмислено. Коалиция се прави, за да имаш мнозинство". Това каза пред Нова ТВ Трайчо Трайков от гражданската квота на Реформаторите.

„Трябва да има коалиционно споразумение, защото всичко останало не е част от управлението. Ако в него бъде записано какво трябва да се свърши и в какви срокове, тогава вече ще бъде по-лесно да се определи от кого да бъде свършено", коментира Трайков.

На въпрос коя да е третата формация, която да участва в бъдещото управление, той заяви, че по метода на изключването има само един вариант и това е Патриотичният фронт, който обаче не иска да участва по начина, по който ГЕРБ и Реформаторите си представят.

Трайков посочи, че най-добре за управлението е мандатът да е поне две години. „Ако Реформаторският блок влезе в правителство с хоризонт до юли догодина, няма смисъл. Ние бихме влезли в правителство, само ако имаме шанс да свършим нещата, които са важни за нас и за страната", заяви той. Трите варианта, предложени от Бойко Борисов, са кратък мандат до местните избори през 2015 г., ограничен мандат до президентските избори през 2016 г. или пълен 4-годишен мандат, т.е. партньорите на ГЕРБ да не поставят срок на подкрепата си.

„Все още нищо не е окончателно и се водят консултации", обобщи Трайчо Трайков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай