Той ли е? ПП, ДБ и Спаси София обявяват кандидата за кмет на София

Кандидатурата на Васил Терзиев изтече чрез разпространен от медиите запис

Той ли е? ПП, ДБ и Спаси София обявяват кандидата за кмет на София | StandartNews.com

"Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще обявят днес общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа. Очаква се номинацията да е на предприемача Васил Терзиев.

Кандидатурата на Васил Терзиев изтече чрез разпространения запис от заседание на Националния съвет на ПП.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през  2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп-сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Преди това е предвидена нова среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която отново да бъде обсъдено под какъв документ да се подпишат лидерите на формациите, подкрепящи редовното правителство. Вчера съгласие не беше постигнато. От ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение, от ПП-ДБ предлагат подписи да се поставят под Механизъм за гарантирана на реформаторската програма със 7 гаранции за изпълнението ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай