Тошко Йорданов попари сглобката: Да спрат да се оплакват

Председателят на ПГ на ИТН коментира избора на Димитър Главчев за служебен премиер

Тошко Йорданов попари сглобката: Да спрат да се оплакват | StandartNews.com

Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката. Това каза пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ", и уточни:

"ПП-ДБ и ГЕРБ си имат (служебен) министър-председател, защото по желание на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев промениха Конституцията. Променяйки я, промениха и начина, по който се назначава служебният кабинет. Орязаха от страх правомощията на президента и му предоставиха един списък от десетина човека, с ясното съзнание, че всичките в този момент са свързани с ГЕРБ. Президентът Румен Радев получи списък и няма вариант да избере някой друг. Г-н Главчев стана председател на Сметната палата в този парламент и то с гласовете на ПП-ДБ. Те са му делегирали плава, защо плачат? Те предоставиха на Главчев тази възможност, вкараха го в този списък, задължиха президента Радев да избира от няколко човека, между които и Димитър Главчев, и сега ходят като ощипани моми. Това е лицемерно и смешно. Имат си премиер и да спрат да се оплакват".

Във връзка с предсрочните избори за Народно събрание Йорданов прогнозира, че в следващия парламент няма да е същото разположение на силите. Той прогнозира, че ПП-ДБ ще получат звучен шамар от избирателите и ще загубят 20-30 депутати. Той прогнозира, че групите на ИТН и Възраждане ще са по-големи. 

Според него следващото правителство трябва да започне да връща нормалността в държавата: "Ние като политическа партия ще участваме в това управление. Всяка политическа партия иска да участва в управлението, за да постигне целите, които си е поставила. Ние смятаме, че българският избирател ще пренареди политическите партии като тежест и смятаме, че е напълно възможно да има нормално управление след вота на 9 юни и ИТН ще участва в него, за да започнем да поправяме щетите от управлението на ПП-ДБ".

Няма да бъда водач на листата на ИТН за евроизборите, подчерта Тошко Йорданов и прогнозира, че ще имат поне двама евродепутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай