Тошко Йорданов:Парламентът няма да изкара 4 години

Промяна на изборния модел е главната задача на този парламент, каза той

Тошко Йорданов:Парламентът няма да изкара 4 години | StandartNews.com

Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Защото закъсня с 6 месеца - предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да има предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ” Тошко Йорданов в пленарната си реч при старта на парламента.

Този парламент е различен, защото в него има хора и вдясно, и вляво, които протестираха една година. Хора, които ядоха бой от полицията. Това е факт, аз ги познавам поименно, каза Йорданов. И обяви: „Този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат. Ще работи толкова, колкото трябва и това скоро ще стане ясно.”.

Промяна на изборния модел е главната задача на този парламент, обяви Тошко Йорданов и даде знак, че „Има такъв народ” ще работи в това народно събрание, за да изпълни решенията от референдума, който бе организиран от екипа на Слави Трифонов.

Трябва незабавно да се махне ограничението за българите в чужбина, те трябва да гласуват по пощата. Нова ЦИК, 100-процента машинен вот. Това са неща, които този парламент, трябва да изпълни веднага, каза Йорданов. Трябва да има мажоритарен вот. Но мажоритарни избори се правят от партия с мнозинство. А партията, която ги предлага, няма мнозинство, обяви още Йорданов.

Той съобщи, че още днес „Има такъв народ” внася готови промени в избирателния кодекс и готови промени в закона за политическите партии, за да бъде субсидията 1 лев за глас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай