Тошко Йорданов избухна срещу тъпотиите в НС. Остри думи към БСП

Опозицията не ни е виновна, каза шефът на ПГ на ИТН

Тошко Йорданов избухна срещу тъпотиите в НС. Остри думи към БСП | StandartNews.com

В тази ситуацията се набутахме всички ние от управляващата коалиция. Набутахме се сами и никой от опозицията не ни е виновен. Това заяви лидерът на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов от парламентарната трибуна по време на дебатите за избор на гуверньор на БНБ.

ВИЖ ОЩЕ: Истината за Инвестбанк, Каримански и онзи 1 млн. лв.

Хубаво е да си мерим приказките, защото след този ден ние пак ще продължим да бъдем управляваща коалиция, каза Йорданов. И допълни: „Има такъв народ”, „Продължаваме промяната” и „Демократична България” си мерим приказките.”.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасова към ПП: Извинете се на Гюров и Каримански

Но чухме едни тъпотии от представител от БСП - намеци за сделки, възмути се Йорданов. Повод бе изказване на шефа на ПГ на БСП Георги Свиленски, който минути по-рано обяви, че едва ли не има сделка между ИТН и ГЕРБ за избора на гуверньор на БНБ и попита колко струват гласовете на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов различен. Моли за съгласие, плаши с Путин на изборите

Всякакви подобни намеци са долни, лъжливи, отвратителни, не правят достойнство на хората, които ги правят, отсече Тошко Йорданов. И попита Свилевски: „Вие на какво основание няма да подкрепите кандидата Любомир Каримански за БНБ – човек от управляващата коалиция, който знаете как работи?”

Вие, във вашата парламентарна група позволяват ли ви изобщо да гласувате по съвест, защото всички знаем какви разговори сме водили в коридорите, каза още Йорданов.

Не ме принуждавайте да говоря, че като си знам голямата уста, не само ще ме глобят, но и по-лоши неща могат да станат, каза още Йорданов.

Свиленски се оправда с коалиционното споразумение, затова че БСП няма да подкрепи Каримански. И каза, че камо поставял въпроси, а не оправял обвинения.

Г-н Свиленски, вие сте емблематичен представител на бившата комунистическа, сега социалистическа партия. Първо не помните какво казахте преди 10 минути. В коалиционното споразумение няма разписано споразумение за общи кандидатури, а само за опит за постигане на съгласие. Вие си изберете термина, когато нещо не е истина, как се нарича, заяви Йорданов.

Ако искате на 4 очи може да се бием, но нека правим цирк в пленарна зала. Както и да гласува опозицията никой не може копче да й каже, защото ние се докарахме до това дередже, обобщи Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай