Топ политолог с неудобен въпрос към Кирил Петков и Асен Василев

Възможно да се стигне до предсрочни избори, ако ПП-ДБ не отстъпят, допусна доц. Татяна Буруджиева

Топ политолог с неудобен въпрос към Кирил Петков и Асен Василев | StandartNews.com

* ПП-ДБ имат правителство - подарено и назаем, те електорално не са в правото си да „командват парада”категорична е доц. Татяна Буруджиева

„Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да предложа поста на външен министър срещу този на финансовия. Да видим тогава как ще реагират ПП. До карикатура да се доведе ситуацията”. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Думите й са по повод спора в управляващата коалиция за поста на външен министър след предстоящата ротация.

„Не може непрекъснато да се съобразяваш само със себе си. Как би реагирало ПП, ако се каже, че този финансов министър няма да е техен? Те ще кажат, че това е червена линия и не може да стане друго. В политиката без другия си нищо, трябва да го уважаваш”, обясни политологогът.

Тя допуска, че е възможно да се стигне до предсрочни избори, ако ПП-ДБ не отстъпят от искането си Николай Денков да бъде външен министър след ротацията. „ПП-ДБ имат правителство - подарено и назаем. Те електорално не са в правото си да „командват парада”, уточни тя. Според нея причината да няма коалиционно споразумение в управляващата "сглобка" е това, че всеки път участниците в нея могат да се договорят нещо ново.

„Червена линия имат и другите партии, особено партия като ГЕРБ, за която е много важно да не разочароват избирателите си – стават първа политическа сила, след това дават властта. Предполагам, че и ГЕРБ са стигнали до червена линия, както и ПП”, обясни политологът.

Тя прогнозира, че атаките към вътрешния министър Калин Стоянов са стремеж към овладяване на силовите ведомства. „Много активен в процеса на натиск и обвинения към вътрешния министър беше г-н Атанасов, както и хора от ДБ, които твърдят, че няма да гласуват за правителство, ако този министър е там”, допълни Буруджиева и поясни, че атаката към Стоянов е започнала по време на изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи