Топ политик издаде голяма тайна за Радев

Какво разкри Румен Христов

Знаков български политик разкри важна особеност при сегашния български президент Румен Радев, която го отличава от останалите.

Надявам се финансовият министър да е направил добре отчетите и бюджетът да бъде изпълнен. За пръв път се конкретизира инвестиционната програма. Разписани са обектите и сумите за тях. Тези проекти бяха одобрявани на база каква готовност имат. Това ще донесе ръст на БВП - нещо, от което ще спечелим. Имахме резерви по отношение на приходите. Финансовият министър заяви, че ще ги изпълни. Бюджетът и приходната част са напрегнати. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

На въпрос има ли риск от първи януари рафинерията в Бургас да спре да работи, той отговори, че "не трябва да се чертаят такива апокалиптични картини".

"Дерогацията ще бъде прекратена от 1 март. Трябва да започнем да доставяме горива извън руските. Има запаси и в самата рафинерия. Съвсем скоро имаше отново спад в цените на петрола. Можем да обработваме и по-малки количества", заяви Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е добре България да има допълнителни мощности в ядрената енергетика.

"СДС е категорично против изграждането на АЕЦ "Белене", но не е против ядрената енергетика. Против сме АЕЦ "Белене", защото това е корупционна сделка. Плочата, върху която се пада, е земетръсна", каза депутатът.

Според него разликата между сегашния президент Румен Радев и предходните президенти е, че "те нямаха амбиции за самостоятелно управление на страната и за сформиране на свои собствен политически проект".

"Това е злоупотреба. Ролята на президента е да бъде медиатор между партиите", подчерта Христов.

На въпрос дали "сглобката" ще издържи ротацията, той отговори, че работи трудно, но е стабилна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи