Топ експерт отсече! На кого удари шамар Ваня Григорова

Анализът на Васил Тончев за ситуацията

Топ експерт отсече! На кого удари шамар Ваня Григорова | StandartNews.com

Известен социолог даде своята оценка за деликатната политическа ситуация у нас.

Има огромна ниша за нов ляв проект. Няма мост между БСП и ГЕРБ, това беше феномена на Григорова, която успя като автентичен ляв човек да стигне до тези хора и да ги активира. На следващи избори в София би могла да възникне нова социалдемократическа партия, заяви в ефира на Nova News Васил Тончев от "Сова Харис". По думите му и БСП и „Възраждане” са се изплашили от Ваня Григорова. „Нинова ѝ беше най-яркият опонент”, каза той.

За рокадите в ДПС Тончев предполага, че промените са на геополитическа линия. Тези процеси са започнали по-рано, имаше индикации от лятото, че там стават някакви неща и се изчакаха изборите.

Геополитическата ситуация е различна, светът се раздели на две, обясни Васил Тончев. „ДПС за да остане като балансьор в нашата политика, трябва да направи този завой и да тръгне по т.нар. евроатлантически курс. Според Доган Пеевски е човекът, който най-добре може да го поведе” каза Васил Тончев.

„На „Сглобката” ѝ е нужна нова силна настройка и предполагам, че ще бъде направена. Вероятността да не се направи такава настройка, е малка, но все пак има няколко червени линии, които ако се преминат от едната страна, другата няма да ги приеме.

Ако се стигне до такъв вариант, въпросът е кой ще бъде отговорен”, каза Васил Тончев. „Сглобката” ще оцелее по геополитически причини, смята той. Напреженията между партиите, които я представляват, са много големи. Най-голямото препятствие ще бъде бюджетът, допълни Тончев.

По думите му изявлението на Борисов е това: „Аз искам споразумение, ако не го направим, виновни ще бъдете вие”. Сега чакаме отговорът на другата страна, заяви Тончев. Той обясни, че политиката на ПП и на ГЕРБ е доста различна. ГЕРБ залага на консервативна политика, докато „Промяната” е много по-лява като политики – вземат се заеми, за да се вдигат доходите на хората, но как това ще се отрази в дългосрочен план, запита социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Благо
преди 5 месеца

ПО-ГОЛЕМИ.ПОПУЛИСТИ ОТ.ППтатаНЯМА.

Откажи