Тежка вечер за България! Депутат припомни 1997-ма

Защо се налага това сравнение

Тежка вечер за България! Депутат припомни 1997-ма | StandartNews.com

Депутат от ГЕРБ и бивш министър направи драматично сравнение за страната.

"Имахме различни виждания с колегите от ПП-ДБ по някои от мерките, които министърът предложи, свързани с повишаемостта на приходите. Имахме малко по-различно мнение, но след проведени разговори, в името на стабилността на България, ние направихме определени компромиси, преформатирахме някои от предложените мерки и сега смятам, че всичко върви нормално", това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

"Диалог има, но ние имахме различни виждания по отношение на това как трябва да се гледа на енергийния сектор в тази ситуация. Приходите от свръхпечалбите в енергийните дружества чрез фонд сигурност на енергийната система ще отиват към министерството на енергетиката и оттам в държавния бюджет. По предназначение, както обеща министъра", поясни тя.

"След разговори с колегите от ПП-ДБ успяхме да достигнем до общо виждане разплащането по банков път да касае само фирмите, които имат над 100 служители. Това е един разумен компромис. Що се отнася до проблема с банкоматите, обсъдихме го, получихме уверения от министъра на финансите, че ще бъдат предприети съответните действия, че тези проблеми ще бъдат отстранени", обясни още Петкова.

"По всяка вероятност вечерта ще бъде дълга, но важното е да си свършим работата. От 1997 г . България не е била в такава ситуация - вече сме във втората половина на годината, а още няма бюджет. По отношение на управлението с ПП-ДБ, ние винаги сме заявявали, че трябва да има някакъв механизъм, някакъв документ, който да бъде подписан, за да стане ясно как се регулират и решават конкретни въпроси. Още не сме видяли какво са подготвили ПП-ДБ като документ. Когато е готов, ще го обсъдим", категорична бе депутатката.

"Този бюджет няма как да реши нито един проблем в обществото, но е необходим, за да може администрацията да работи нормално"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай