Теменужка Петкова с разкритие за криви ангажименти на Промяната

Когато фактите говорят, нашите политически опоненти трябва да замълчат, категорична е тя

Теменужка Петкова с разкритие за криви ангажименти на Промяната | StandartNews.com

Във вторник в парламента се разрази скандал, при който по време на изказване на ГЕРБ съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков взе микрофона им (на снимката). Повод станаха въглищните централи у нас и тяхното евентуално закриване.

„Когато фактите говорят, нашите политически опоненти трябва да замълчат”, категорична е Теменужка Петкова, която е депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш енергиен министър. По думите й Европа иска до 2025 г. въглеродните емисии от производството на електрическа енергия у нас да бъдат намалени с 40%, а това няма как да стане, без да бъдат затворени мощности.

„Този ангажимент, който те са поели и са предложили на ЕК и тя, разбира се, е приела, тук Европейската комисия няма абсолютно никаква вина за тази ситуация. Това е предложено от правителството тогава и е прието като подход от ЕК, но никъде не е казано как ще се случи това. Това е една много прибързана стъпка, която правителството на „Продължаваме Промяната” е предложило. Този вариант е нереалистичен”, смята бившият енергиен министър.

Петкова подчерта, че политиката, която правителствата на ГЕРБ са водили, е в посока, че такъв процес трябва да бъде плавен и да не застрашава енергийната сигурност на нито една държава членка на Съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай