Теменужка Петкова обвини кабинета „Петков" в лъжи

„Видяхме, че правовата държава за тях не означава нищо", допълни тя

Теменужка Петкова обвини кабинета „Петков" в лъжи | StandartNews.com

еменужка Петкова обвини кабинета „Петков" в лъжи относно проверките на „Балкански поток", назначени от бившия премиер. 

„Правителството на Петков не изневери на себе си и на своя стил да управляват с лъжи, манипулации, да заблуждава българското общество. Броени минути преди да напуснат пределите на МС, излязоха с прессъобщение, от което става ясно, че Петков е назначил две междуведомствени работни групи, които да направят проверка, свързани с „Балкански поток”. Според тях тези групи са установили сериозни нарушения. Няма как две междуведомствени работни групи да изземват компетенциите на отделните институции в държавата. Вярно е, че през последните 7 месеца правителството на г-н Петков демонстрира тотално незачитане на законите, институциите, Конституцията и въпиюща некомпетентност. Правовата държава за тях не означава нищо”, каза още Петкова. И увери, че ГЕРБ никога не е подписвала неизгодни за България договори и документи.

Тя отправи още обвинения към бившето правителство.

„Другата голяма лъжа е за финансирането на проекта. Ясно са казани в решение на КЕВР приходите на „Булгартрансгаз” какви трябва да бъдат - 309 331 млн. лв. Проектът реализира много по-големи приходи”, уточни Петкова.

По думите ѝ Петков и правителството му са вредни за България.

„Надявам се хората и институциите да не забравят какво сътвориха тези хора. Те са вредни за България. Мисля, че днес е един хубав ден за българската демокрация, защото тези хора си отидоха”, каза тя.

За интерконектора Гърция-България

„В този проект сме вложили сърце и душа и сме дали всичко от себе си, за да стане факт. Петков го провали, не спази срока. Тъй като ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на следващите избори, ви обещавам, че ще направим всичко необходимо наистина да потече пълния обем азерски газ по тази връзка”, коментира още бившият енергиен министър.

„Боя се, че за наследството на кабинета „Петков” ще се говори дълго. Той не изневери на стила си, започна и завърши в остър конфликт и разминаване с действителността”, каза Томислав Дончев.

По информация на Нова телевизия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай