Техника и логистика на МО по границата с Турция

Техника и логистика на МО по границата с Турция | StandartNews.com

София. „Министерството на отбраната ще окаже пълно съдействие на МВР за опазване на границата с Турция. Това включва логистика и високо проходима техника и можем да започнем във всеки един момент", заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти в Министерски съвет. Той коментира вариантите за охрана на границата след заседание на Съвета по сигурност и редовното заседание на кабинета.

Няма да има военнослужещи, които ще патрулират по границата, уточни той, цитиран от бТВ. Въпросът за жива сила от "Военна полиция" не е бил дискутиран днес, обясни Ненчев.

На заседанието не е дискутирано и откъде ще се намерят пари за изграждане на защитното съоръжение по границата с Турция.

„Изслушахме доклади от службите за ситуацията в България и в Близкия Изток, допълни министърът. Действително има заплаха от бежанска вълна, но няма нито едно доказателство за участие на българи в действията на „Ислямска държава" " посочи още той.

Ще предложим промени в законодателството за по-добра борба с тероризма, каза още министърът на отбраната.

Припомняме, че министър Веселин Вучков съобщи пред журналисти преди няколко дни, че няма пречка служители от МО да помогнат временно в охраняването на границата ни с Турция. От своя страна министърът на отбраната заяви, че не одобрява идеята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай