Татяна Дончева смрази социалистите, дърпа им килимчето

Обяви плановете на новата левица

Татяна Дончева смрази социалистите, дърпа им килимчето | StandartNews.com

Татяна Дончева смрази социалистите. Лидерката на „Движение 21” хвърли бомбата, че новото ляво обединение, което се оформи по инициатива на Костадин Паскалев излиза на предсрочните избори и ще е основен конкурент на БСП.

"Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него", коментира за БНР Дончева.

"Социалистите не са крепостници на БСП. Искаме да имаме знакови хора на БСП в листите на новото ляво движение. И не е възможно, и не е прилично да участваме в процеса по реформиране на Столетницата. Това е работа на хората от партията. Не може действията ни да са свързани с катализиране на процеси в нея“, добави тя.

„Президентът може да си има проект, но ние няма да стоим да го чакаме, нито ще се обявяваме за негови пажове“. Имаме амбицията да обединим части от лявото и това може да стане във времето, обясни тя.

„Очакваме този политически субект да се развива по подобие на гръцките модели и да обхване една значителна част от лявото. Той ще се покаже, че политиката може да се прави по друг начин“, допълни Татяна Дончева.

"Създаването на такъв субект трябва да изпълни две задачи", отбеляза Дончева. „Да се види, че сериозни хора се занимават с това и може да им се има доверие, както и че те могат да поставят икономическа и социална програма на ниво“, подчерта тя.

"В рамките на голямото политическо пространство трябва да започне обединяване на политически субекти, за да се върне то към нормалното отпреди 2000 г.", смята Татяна Дончева.

"Отиваме на предсрочни избори, защото политическите сили не са в състояние да излъчат управление", обясни лидерът на Движение 21. „Поради предразсъдъци, лична немощ и липса на визия за развитие на страната“, каза още тя.

Оставането в БСП е личен избор, отбеляза Татяна Дончева.

„Крум Зарков и Петър Витанов ще вземат лично решение. Кирил Добрев  обяви, че ще си остане в БСП и няма да бъде част от този проект“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай