Търсят досие на Марин Райков

Социолог твърди, че е бил в нелегалното ВКР, в комисията за досиетата нямат такива данни

Търсят досие на Марин Райков | StandartNews.com

София. Сагата дали служебният премиер е бил агент на Военното контраразузнаване продължава, но за сега без особен резултат.
 

Документите на военното разузнаване, от които става ясно, че ръководителят на служебния кабинет е бил проучван за агент, не съдържат цялата истина, смята политологът Антон Тодоров. По думите му бившият ни посланик в Париж е служил в поделение на Военното контраразузнаване.

Председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обаче обясни, че  не е задължително това, че Райков е отбивал военна служба в поделение на ВКР да означава, че автоматично е свързан с него. „Не бих се ангажирал с подобно твърдение, като имам предвид, че неговият баща е един от "добрите служители" във „Военна информация” и може да се мисли и в друга посока”.

 
Полковник Николай Русатев, бивш зам.-шеф на Военното разузнаване, каза по телефона пред Нова телевизия, че не е виждал документи, които да удостоверяват как е приключила проверката за Марин Райков.

В Комисията по досиетата не постъпва цялата налична информация, отбеляза Антон Тодоров. „Марин Райков е бил към 8-и отдел на Военното разузнаване, което е нелегалното разузнаване”, твърди той. По думите му 44% от днешното армейско разузнаване е съставено от хора, работили в службите преди 10 ноември – данни, оповестени от военния министър Аню Ангелов в парламента миналата година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай