Танов: Заварих митниците в ужасно състояние

Танов: Заварих митниците в ужасно състояние | StandartNews.com

София. „Заварих митниците в ужасно състояние. В момента те са на ниво 90-те години, след като всички структури са направени да бъдат неработоспособни. Ако говорим за приходи е още по-трагично". Това каза новоназначеният шеф на митниците Ваньо Танов пред Нова тв.

„В рамките на 4 месеца миналата година и сега за 8 ще е към 1,2 милиарда. Днес цял ден си мисля как да оправим това. Гледам справка по справка, фирма по фирма. Още не мога да кажа откъде идват проблемите. Има много битовизми – няма нито една проведена обществена поръчка, всички договори са изтекли. Цялата работа на митниците е блокирана. Приходите са със 100 милиона лева по-малко от миналата година", коментира той.

Има определени хора, които имат полза от блокаж на митниците, категоричен е Танов. „Същите хора вероятно в момента организират недоволството. Нямам време да гледам дали назначението ми е предизвикало протести. Знам, че в митницата няма полемика, а точно обратното. Страхуват се, че ще излязат наяве нещата – къде са проблемите и кого са обслужвали. Това са милиони левове, които просто ги няма", каза новият шеф на митниците.

„Ще предам някои неща на прокуратурата още отсега. Има фирми, които имат гаранции в една определена банка. А след това им е разрешено да продължават да извеждат акцизни стоки, при условие, че няма да се плати той", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай