Танева: Ще разговаряме с протестиращите фермери

Танева: Ще разговаряме с протестиращите фермери | StandartNews.com

София. Уведомена съм за протеста на фермери, който се очаква в Ямбол, има представители на Министерството на земеделието и храните, които ще проведат разгори там. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Това, което направихме е с актуализацията на бюджета да се осигурят първо плащанията на животновъдите, предвид тежкото състояние, в което се намират, както и обезщетенията за „син език", увери земеделският министър.

„Темата за „синия език" е много дълга и за да не се вади от контекста няма да я коментирам. Животновъдството преживява най-тежките си години, тази сигурно е най-тежката. Това е ясно, като причините за това са много, включително и външните фактори- последиците от ембаргото", коментира тя, цитирана от "Фокус".

„Знаете, че сме избрани, като ръководство от няколко дни, познаваме с бранша", допълни министър Танева. И уточни, че се надява на диалог да стигнат до решения, които да са възможни в рамките на законодателството и на бюджета, за да се облекчи състоянието, в което е секторът.

„Чакаме актуализацията на бюджета, както за националните доплащания на животновъдите, обезщетенията, така и за плащането на ваксината за „син език", посочи още Танева. Обезщетенията за животновъдите и земеделците ще са такива каквито са заявени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай