Тагарев проговори за ротацията и бюджета

Заедно трябва да решаваме проблемите в бъдеще, каза още той

Тагарев проговори за ротацията и бюджета | StandartNews.com

Тодор Тагарев  проговори за ротацията и бюджета. 

"Има оптимистични елементи в Доклада за състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. – повишават се бюджетът и заплатите, но проблемите остават и трябва да ги решаваме заедно. Един от тях е свързан с хората в отбраната, друг – със системата за отбранителен мениджмънт". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.

"Заедно трябва да решаваме проблемите в бъдеще. Имаше редица проблеми, като такива бяха изразени за ", каза военният министър. 

Той коментира, че много страни са отпуснали повече средства за отбрана. "По-сложният въпрос е дали има какво да се купи в достатъчно кратки и разумни срокове", смята той.

Министърът допълни, че очаква МС да одобри предложението му за удължаване срока за реализиране на стратегическия план на отбраната.

"Личното ми мнение е, че законът за обществените поръчки е достатъчно гъвкав, когато става дума за особен тип поръчки за сигурността и отбраната. Единственият проблем, който виждам, е включването в многонационални проекти за придобиване на способности", подчерта военният министър.

Тагарев не уточни кога ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, на която да обсъдят оставането му на поста. Той каза, че не се притеснява за ротацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай