Т. Кърджалиев, ДПС: Правителството заслужава толеранс

Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си

Т. Кърджалиев, ДПС: Правителството заслужава толеранс | StandartNews.com

Шумен. Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, поети в предизборната кампания. Това каза пред „Фокус" д-р Тунчер Кърджалиев, народен представител от ДПС.

Първите мерки, които бяха обещавани в предизборната кампания от страна на управляващите партии, са взети и се въведе една много добра практика за ежемесечно отчитане на свършеното, посочи той. Д- р Тунчер Кърджалиев изтъкна, че настоящата власт е легитимна, избрана на демократични избори и заслужава толеранс от страна на обществото, за да покаже какъв е потенциалът и какви са възможностите на настоящото правителство.

По думите му - период от шест - дванадесет месеца би загатнал и би прокарал началните планове, би говорил за възможностите, за капацитета на едно правителство, а пълната картина се получава поне след 1-2 години управление.

Относно продължаващите улични протести, д-р Тунчер Кърджалиев коментира, че всичко това е много необичайно, парадоксално за една демократична политическа система. В една демократична държава винаги може да има такива процеси, априори, но обикновено зрелостта на тази демокрация коригира всички недъзи, или поне в кратко обозримо бъдеще ги прави общоприемливи за по-голяма част критична маса от обществото. Точно това, за съжаление, не се случи през този месец и половина и това е жалкото за актуалното състояние на българския социално-икономически живот, заяви д-р Кърджалиев.

Относно искането на оставката на кабинета „Орешарски" той заяви, че това е вариант, който иска една част от протестиращите, но която е недоминиращата. Да не забравяме, че една партия е представителна част от обществото и че двете управляващи партии имат също свои привърженици, които могат също, дори по брутален и агресивен начин, както станахме свидетели преди дни, да защитят своите партийни пристрастия и своите партийни лидери, каза д-р Тунчер Кърджалиев. Във връзка с предстоящата актуализация на бюджета, той посочи, че е разбрал аргументите на премиера, с които е направил това предложение. Това вманиачено следване през последните четири години на финансова стабилност в ущърб на всичко в тази държава, се оказа много вредно в социален аспект за гражданите, коментира народният представител. 

"Нищо не пречи, в този смисъл, малко да се увеличи дефицитът, а и не става дума за кой знае какъв ръст, с оглед на социалните ангажименти на това правителство, и на партиите, които го ситуираха от предизборния период и от периода от последните месеци", каза д-р Кърджалиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай