Свиленски гневен, удря със съдебни дела. Истината за Гечев

Без лидерски въпрос на конгреса

Свиленски гневен, удря със съдебни дела. Истината за Гечев | StandartNews.com

Със серия от съдебни дела заплаши зам.-председателят на БСП Георги Свиленски. В студиото на БНТ той първо попари Станислав Балабанов, който бе гост на Георги Любенов преди него. Предупреди го, че може да се сдобие със съдебен иск, защото говори неистини. Социалистът визираше думите на Балабанов, че след подпис на Корнелия Нинова са изнасяни оръжия за Украйна.

„Ако е истина това, което е написано в „Ди Велт“, Кирил Петков досега трябваше да бъде арестуван от българските служби. Говорим, ако това нещо наистина е вярно“, каза Свиленски и добави, че това е било пиар ход.

„Говорим за истина и факти. Никой не говори през тези 5 месеца дали се изнася оръжие за Украйна преди да има решение на НС. Никой не пита за това тогава, защо се пита сега, замисляте ли се. Хайде да бъдем коректни. Който твърди такива неща лъже и е нормално тези лъжи да бъдат опровергани в съдебната зала“, добави политикът.

Той бе помолен да коментира разследването, че проф. Румен Гечев е лобирал за Крим: „Гечев не е лобирал да каже, че Крим е руски, а бил наблюдател на избори в Русия. Почти всеки месец наблюдатели ходим по други страни по една или друга причина. Аз съм бил в Азербайджан например. Проф. Гечев ще отговори и сам на тези спекулации“, категоричен бе той и добави, че това ще е дъвката преди изборите.

Според него в момента лидерският въпрос не е в дневния ред на Конгреса на БСП. „Нещата, които ще разглеждаме, е концепция за промяна в Устава, програма на партията и ще се занимаваме с местните и предстоящите парламентарни избори“, каза Свиленски.

По думите му не е добре Станишев да се кандидатира за лидер на БСП.

"Премиерът и президентът казаха на служебния кабинет да не се бъркат в предизборната кампания и Пеканов само няколко часа по-късно в "Панорама" го направи. Призовавам служебния кабинет да не се бърка в кампанията, а да се постарае да проведе честни и прозрачни избори. Тези министри явно няма да спрат, защото имат друга цел", коментира Свиленски.

„Предстоят поредица от Пленуми през следващите седмици. Тогава ще се утвърди коалиционната форма, предизборната платформа, водачите на листи, самите листи и т.н.”, обобщи Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай