Четвъртък,

Свиленски: "Ало, Банов" е модел на управление

От: Редактори -
Свиленски: "Ало, Банов" е модел на управление
A
A
A

"Няма как да съберем всички сигнали за корупция по всички министерства, за да отстреляме целия кабинет - това го направихме с искането за вот на недоверие. Целта не е да отстреляме един или друг министър - целта е да покажем - каква е структурата на управление", каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

По повод твърденията, че вече има дело по сигнала на БСП, Свиленски коментира: "Стана ясно, че се говори за два различни етапа на строителство - етап 2 и етап 3. По етап 3 наистина АДФИ е задължила министъра да заведе дело, но не защото той иска, а защото АДФИ са го задължили и са пратили същия доклад на прокуратурата. Тя работи по този доклад. Нашият сигнал обаче е за етап 2, където от Министерството на културата са спестили едни 700 хил. лева на фирмата-изпълнител", обясни още Свиленски.

"Това е проблемът - тези хора на се изпратени в държавните институции, за да защитават интереса на фирмите, а за да защитават интереса на българските граждани. Това няма как да остане незабелязано - 700 хил. лева са едно голямо перо за бюджета. Проблемът обаче е, че това е модел на управление", коментира народният представител.

"Елена Йончева си изпълнява както професионалните задължения, така и обществените, като народен представител. Когато хората подават сигнал до различни органи и няма реакция, те пристъпват към предаване на данните на народните представители", каза той. "На конгреса на БСП ние защитихме всички български журналисти и правото им да вършат работата си свободно, без след това да им бъде оказван натиск", заключи Свиленски.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички