Строим по 1100 км пътни проекти

Те са за над 1,5 млрд. лв, обяви регионалният министър Десислава Терзиева

Строим по 1100 км пътни проекти | StandartNews.com

София. "В момента се работи по инфраструктурни проекти с обща дължина над 1100 км и на стойност над 1,5 млрд. лв". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя представи отчет за ведомството й.

Терзиева обясни, че продължава изграждането на магистрали и скоростни пътища. Специално внимание ще бъде обърнато на пътищата втори и трети клас, които са занемарени с години, изтъкна тя. В тази връзка ще продължи финансирането и с национален бюджет и по оперативната програма „Региони в растеж", която разполага с около 170 млн. евро, уточни министърът.

„Продължава подготовката на проекта за лот 3 на магистрала „Струма". Има идеен проект, до края на 2020 г. да е готов участъкът от магистралата, като в Кресненското дефиле ще има две тунелни тръби", каза още Терзиева.

„Тунелът под Шипка остава приоритетен проект и работата по него продължава, но не за сметка на съкращаване на пари за безопасността, или правенето на един тунел през Кресненското дефиле", обясни регионалният министър по повод новите инфраструктурни проекти в страната.

Тръжни процедури за рехабилитация на около 41 километра от старите участъци на магистрала „Тракия" ще започнат в началото на 2014 г, стана ясно от отчета. Те ще се финансират по програма „Транзитни пътища 5".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай