Строежът на магистралата разруши малки пътища

Строежът на магистралата разруши малки пътища | StandartNews.com

Ямбол. Строежът на последния участък от АМ „Тракия" е причина за разрушаването на междуселските пътища, по които е минавала техниката.

Като член на Държавната приемателна комисия по подготовката на разрешително за ползване на ЛОТ 4 от магистрала Тракия кметът на община Стралджа Митко Андонов участва в огледа на строежа, преглед на предоставената документация и приемането на обекта. Подписвайки протокола Андонов изрази ясно и категорично своето становище:

„В процеса на строителството на ЛОТ 4 на магистралата на територията на община Стралджа фирмата-изпълнител използва пътищата ІV-70055 от надлез Автомагистрала- село Чарда, село Джинот- ІІІ-7072 и маршрут от кариера село Иречеково –ІІІ-707 до надлез на Автомагистрала на км 299+888, вследствие на което пътната настилка на тези участъци е нарушена, образувани са големи дупки, повредена е и основата на пътищата", съобщиха от общината.

Информирайки за това състояние на общинската пътна мрежа, кметът на общината Митко Андонов предлага в разумни срокове възложителят и изпълнителят да ремонтират разрушените участъци. Кметът на Стралджа изразява убеждението си, че предложението не пречи обектът АМ Тракия ЛОТ 4 да бъде въведен в експлоатация, съобщават от общината. Подобна бе ситуацията и край град Кермен и село Скобелево при ваправата на ЛОТ-3. Никой обаче не се погрижи за разбитите пътища.

Самата магистрала ще бъде открита официално в понеделник.

В неделя движението от село Зимница до град Карнобат бе изключително интензивно и в двете посоки. Автомобилите се движиха в колони и изпреварването бе невъзможно. На входовете на новия участък на магистралата бяха пуснати бариери, около коитио имаше полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай