Страшен цирк в парламента! Как нарекоха Рашков

Грозни нападки между бившия министър и ГЕРБ

Страшен цирк в парламента! Как нарекоха Рашков | StandartNews.com

Скандал в Народното събрание се разрази по време на изслушването на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заради убийството на българския граничар Петър Бъчваров,  предаде Фрог.

Главни действащи лица - Бойко Рашков и депутатите от ГЕРБ. Стигна се до квалификации от типа “комунистически милиционер следовател”. Между обидните изказвания от трибуната на НС имаше и подвиквания в зала.

“Много неща чухме. Вие търсите виновен - ако не е оградата, е някой друг. Мога да ви кажа кой е виновен - бившият министър преди вас. От тази трибуна говорхме часове наред, че поддръжката на съоръжението не трябва да отива в МВР. Имаше едни 70 млн. от другата страна и тя отиде там. Нямало персонал, нямало технически капацитет…

Господин министър, когато в МВР министър е човек, който никога не е обличал тая шумяща униформа, трудно е да не го подвеждат вътре и той да не подвежда нас. (...) Чудно ми е защо не отговорихте на колегите от БСП, че тази част от оградата е строена по време на БСП (...) Искам да попитам и как оценявате тази прословута реформа от 98% и влияе ли тя върху това, което си говорим днес.

Ще продължим да искаме оставката ви заради едно нещо - стана ясно от всичките ви отговори, че има добри намерения, много желание за работа и нито едно реално действие”, обърна се Маноил Манов от ГЕРБ към Рашков. 

Коментарите му предизвикаха реакция от самия Рашков. Бившият вътрешен министър излезе бесен на трибуната и заяви: 

“Изказванията са, че шефът на МВР е виновен са безумни и целят постигане на дребни или никакви политически ефекти. Използва се трибуната, за да се говорят неистини. (...) Тези политически нелепици трябва да имат край. От тук се произнесоха лъжи - 70 милиона лева за ограда… Не. Вие похарчихте от ГЕРБ и присъдружните ви партии повече от 200 милиона лева за изграждане на съоръжение, което пропуска и зайците. Това трябва да го знае цялото общество.

Покрай тази ограда с подобни мрежи, в които може да хващате само дребни животни, нищо друго не може да се постигне. Това е причината да се направи отвор по най-лесен начин. 5 милиона лева бяха отпуснати миналата година. В момента си измисляте неща. Защо взехте оградата? Това беше парламентарно решение и 5-те милиона се отпуснаха с цел да се възстанови оградното съоръжение, за което вие не бяхте положили никакви грижи”, отсече Рашков. 

На трибуната излезе и Георг Георгиев от ГЕРБ, според когото не е редно да се дава право на лично обяснение, защото не е чул в залата да се говори за “комунистически милиционер и следовател”, за да може някой да се припознае. 

“Във времето, което адресираше станалия известен с незаконните си арести Рашков, беше построено съоръжение за над 300 милиона евросредства. ГЕРБ и Борисов направиха така, че миграцията да клони към 0”, отсече Георгиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай