Стойнев: Инспекторатът установи смущаващи пропуски в работата на КЗП

Стойнев: Инспекторатът установи смущаващи пропуски в работата на КЗП | StandartNews.com

Благоевград. Тази сутрин разбрах, че сегашният управител на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев се е оплакал от натиск от моя страна. Искам да заявя, че през месец декември миналата година наистина се виждах с него, но причината за срещата бяха шестте проверки на Инспектората, от които констатациите са много, много смущаващи. Това заяви във вторник в Благоевград министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той разкри, че шефът на КЗП не желае да напусне и това е негово право. „Но при положение, че Инспекторатът показва такива резултати от проверките, които не са публично оповестени засега, смятам, че е съвсем нормално и достойно той да напусне. Какво следва оттук нататък? Той има мандат и няма как да бъде сменен", обясни Драгомир Стойнев.

Министърът разкри, че подкрепя изцяло инициативата на народните представители за обединение на Комисията за защита на потребителите и на Комисията за защита на конкуренцията, тъй като така ще се вдигне нивото на КЗП. „В крайна сметка всички разбирате, че този човек не си е свършил работата. Аз не знам дали има някой български гражданин, който да е доволен от КЗП. И затова желанието ми е там да има едно професионално ръководство, което да защитава интересите на българските потребители", допълни министър Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай