Стойнев: Да върнем водещата роля на държавата в икономиката

Стойнев: Да върнем водещата роля  на държавата в икономиката | StandartNews.com

Стара Загора. Държавата трябва да си върне водещата роля в икономиката като инвеститор, координатор и собственик. Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция" БСП -Лява Балгария" в 27-ми Старозагорски избирателен район на среща със членове и симпатизанти на левицата по повод 70-годишнината на 9 септември 1944 г. в сряда вечерта в Стара Загора. Той даде пример с Франция, която имала специално министерство на планирането и няма защо да се срамуваме да говорим за планова икономика и дългосрочно планиране.

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма за пореден път посочи колко важен е проектът Южен поток, който щял да осигури десетки хиляди работни места и да се реализира без стотинка от държавата, само за сметка на транзитните такси. За съжаление обаче нямало политическо съгласие за реализацията му.

Според Стойнев в годините на прехода България е пропуснали толкова много, загърбила е редица ценности и добродетели, на път била да загуби и много от своите високо квалифицирани кадри. „Днес ние нямаме почти никаква индустрия, 45 % от населението ни е неграмотно, става все по-модерно човек да се стреми към успеха само с нахалство и арогантност, обобщи днешните нрави Стойнев пред симпатизантите на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай