Стоилов: Мотивирани сме да запазим високото работно темпо в Русе

Стоилов: Мотивирани сме да запазим високото работно темпо в Русе | StandartNews.com

Мотивирани сме да запазим високото работно темпо и да продължим да правим град Русе все по-добро място за живеене. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за втори мандат като кмет на Русе Пламен Стоилов при срещата си с посетителите на Дневен център за стари хора. Той се управлява от години успешно от фондация "Трета възраст" в Русе. Всекидневно 50 възрастни русенци посещават центъра и участват в различни клубове по интереси.

Пламен Стоилов декларира пълната си подкрепа и занапред, като припомни видимите резултати от своя първи мандат. "С 93 % нарастват средствата за здравеопазване, отделяни от община Русе през последните години, особено в подобряване на материалната база и закупуване на ново оборудване, което пряко се отразява на качеството на обслужване на възрастните хора. С 50 % е увеличен бюджетът за социални дейности в общината, а това почувстваха най – вече хората в неравностойно положение и увреждания. Ако през 2012 година са били отделяни 3.8 млн. лева, то през тази достигат 6.3 млн.", подчерта Пламен Стоилов. По думите му по европейски проекти е осигурена работа на 191 лични асистенти на общо 193 човека с увреждания. Стоилов добави,че е разкрито и „Звено за услуги в домашна среда" за предлагане на услугите „Домашен помощник" и „Социален асистент". "Създадена е обществена трапезария, подкрепена е неправителствена организация при създаване на първия в града приют за бездомни. Разширен е териториалният обхват на домашния социален патронаж. От 2014 година се доставя храна по домовете на стари хора и такива с увреждания във всички населени места на общината", припомни още кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат като кмет на Русе. Пламен Стоилов очерта и някои от акцентите в бъдещата си работа в тази сфера.

"Много са видимите резултати от работата ни и за разлика от моите конкуренти, които трябва да формулират обещания, и то за втори или трети път, аз съм в привилегирована позиция, тъй като всички ангажименти, които поех преди 4 години", категоричен бе Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай