Стоилов: Без да провеждаме национална политика, няма да реализираме лява такава

Стоилов: Без да провеждаме национална политика, няма да реализираме лява такава | StandartNews.com

„БСП ще продължава да отстоява българските национални интереси, а държавата трябва да ги отстоява и в ЕС. Без да провеждаме национална политика, няма да реализираме лява такава." Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов на среща с представители на социалистите в местната власт от област Стара Загора, проведена в град Чирпан. В срещата участваха и народните представители проф. Румен Гечев, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, както и кметове и общински съветници, издигнати от БСП.

Янаки Стоилов подчерта, че българската политика се влияе от фактори, извън интересите на хората. „Затова БСП настоява да се намалят зависимостите в политиката от всякакво естество. Левицата ще продължи да отстоява интересите на хората. Затова приехме левите стандарти, конкретни политики, които бяха изведени от добрия ни опит, а и нашите кметове ги отстояват", подчерта зам.-председателят на НС на БСП. По думите му освен социална политика, кметовете на левицата трябва да станат и инициатори на икономически дейности, за да се оформят общини с различен облик. „Нужно е да се използват терени и земи за самостоятелни или съвместни икономически дейности, а оттам и откриване на нови работни места. По този начин хората ще разберат какво значи община, управлявана от социалисти", каза още Янаки Стоилов.

Зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов заедно с районния съвет на БСП – Красна поляна поздравиха ромите от квартал "Факултета" в София по повод настъпването на ромската Нова Година. Те уважиха ромите, раздадоха подаръци на малчуганите и увериха всички, че са част от българското общество и левицата ще работи за тяхното интегриране и развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай