Стефан Янев проговори за Пътя на Копринката. Първи признания

Ето какво е правил зад гърба му

Стефан Янев проговори за Пътя на Копринката. Първи признания | StandartNews.com

Лидерът на „Български възход” Стефан Янев, бивш служебен премиер на Радев два пъти през 2021 г., проговори за президентската институция и отношенията си със секретаря по вътрешна сигурност Николай Копринков – човекът, за когото се говори, че дърпа всички конци на „Дондуков” 2.

ВИЖ ОЩЕ: Касиерите - скелети в тъмната стаичка на Радев

Докато бях служебен премиер е имало опити за оказване на влияние, които съм парирал, когато съм знаел за тях, съобщи Стефан Янев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA News.

Лидерът на "Български възход" каза, че "съветникът на президента Николай Копринков" никога не му се е обаждал. "Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях”, каза Янев.

Става въпрос за персонални неща или въпроси, свързани с вземането на някакви решения, уточни Янев в отговор на въпроса за какво е научавал, че Копринков се е опитвал да прави нещо зад гърба му.

В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща, категоричен беше Янев.

На въпроса, когато чуе „Пътят на Копринката” за какво се сеща, Янев отговори: „Интересно словосъчетание. През тези години, откакто сме го чули, излязоха доста публикации. Не съм чул да има обвинение, не съм чул да се е произнесъл съд по това отношение”.

Вероятно в това, което се тиражира от медиите, има голяма доза истина, но тя не е доказана през съда, каза още Янев. Той заяви, че е виждал медийни публикации, според които Николай Копринков и Сотир Ушев са близки.

Не съм имал контакти със Сотир Ушев, каза още Янев.

Той подчерта, че "там, където е имало информация, че са възможни някакви видове нарушения - аз съм реагирал според своите възможности". "И давам един пример. По едно време колегите брояха колко заместник-министри съм уволнил. Аз не съм водил статистика, не помня точната бройка, но спориха дали са 12 или 13. Там, където съм знаел и можел - съм реагирал", уточни Янев.

Той  съобщи, че препитването на всички областни управители от него би отнело месеци, затова не го е направил.

Нямам подозрения кой може да се крие зад прозвището касиерите, каза Янев. И увери: „Случаи на корупция при мен не е имало”.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи