Станислав Анастасов с формула срещу обедняването

Фокусирано подпомагане на най-уязвимите предложи зам.-председателят на ДПС

Станислав Анастасов с формула срещу обедняването | StandartNews.com

Формулата за решаване на политическата криза е с разум, за да се оцени ситуацията, с отговорност да се вкарат в парламента и да започнат да се решават проблемите на хората и с диалог, но с нормален тон, заяви заместник- председателят на ДПС и водач на листата за Видин и Ловеч Станислав Анастасов. Той участва в предизборен дебат в "Панорама" по БНТ.

Два пъти е по-голяма инфлацията в България отколкото в Европейския съюз. След изборите трябва всички да направим много внимателен анализ кой е виновен в сектора на цените разликата да е 2 пъти, в други сектори - дори три пъти, заяви още Станислав Анастасов.

За да се пресече прогресивното обедняване и да се намали инфлацията, е необходимо да има ефективност на икономиката, инвестиции. Да се реализират европейските програми, да се засили свободната конкуренция. Също така трябва да има фокусирано подпомагане на уязвимите и енергийно бедните, категоричен е зам.-председателят на ДПС.

Той напомни, че освен средства за инвестиции, ЕС предлага и конкретни политики, от които обаче ние не се възползваме.

Става въпрост за малката потребителска кошница и по-специално - за съкращаване на пътя от фермата до потребителиите. Именно защото не успяваме да се възползваме от тези пари, това също е причина да не може да се създаде реалната конкуренция, добави Анастасов.

По отношение на позицията за войната в Украйна, Станислав Анастасов заяви, че това е излишен въпрос, защото е разнозначен на това дали сме член на ЕС и НАТО. Той добави, че ДПС вече 30 години е доказала еднозначната си позиция.

Изключително важно е държавата да има единна позиция, а не това да е повод за предизборно говорене. Не трябва да си вкарваме разделителни линии в страната, говорейки по медиите, а да изградим ясна позиция на държавата, с която да  преговаряме с партньорите, заяви Анастасов.

ДПС смята, че може да реши проблема със събирането на разума, отговорността и диалога, защото и трите са необходими, за да започнат да се решават проблемите на хората. Те са необходими, за да се сформира стабилно мнозинство и редовен кабинет, каза още Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай