Станишев: Това е "окупация срещу знанието"

Станишев: Това е "окупация срещу знанието" | StandartNews.com

Бургас.  Лидерът на БСП Сергей Станишев определи новата окупация на Софийския университет като "окупация срещу знанието".

Станишев подчерта, че става въпрос за 20-ина студенти, които не изразяват позицията на мнозинството от учащите, с искания, част от които са нелепи. Те не са обърнати към правителството или парламента, коментита той по време на посещението си в Бургас.

Лидерът на БСП повтори, че парламентарната група ще иска гаранции от министерствата на околната среда и регионалното развитие, че Странджа няма да се превърне във втори Слънчев бряг, предаде БГНЕС.

"Нещата са ясни – колкото повече работи правителството на Орешарски, толкова повече конкретни резултати постига."

"За първи път държавата от много години насам започва годината на чисто с бизнеса. Практически цялото ДДС е разплатено, което не се случваше последните 4 г. Държавата се отлепва от дъното. Икономиката започва да работи. Вчера имахме среща с десетки представители на бизнеса в Старозагорска област и чухме техните мнения, оценки и затова, което е свършено и за това, което очакват. Затова е това бързане, защото целта е не просто да се свали правителството, а да се свали бързо, за да се пречи на нормалното фукнциониране на държавата. И на възстановяването, след едно управление, което опустоши страната ни и докара хората до мизерия и до самозапалване от отчаяние", коментира Станишев.

Той призова хората, които застават зад проекта АБВ да чуят гласа на партията. "На конференциите, където е представена БСП като партия, защото те сега вървят масово в цялата страна. В противен случай, има си устав и ръководството на партията и съответната комисия ще трябва да го спази. Спорна теза е, че нямаме право да ги изключваме. Тук не става въпрос какви биха били мерките за оценка на партийно въздействие. Важна е моралната оценка от страна на членовете на БСП. Те не разбират това действие, смятат го за насочено срещу партията и то реално е такова. И помагащо на нашия основен политически опонент в една кампания, която е важна и за Европа, за промяна в посоката на нейното развитие и за България", добави Станишев.

Той поясни, че Националният съвет на партията и конференциите по места ще вземат решение каква да е евролистата и добави, че тя ще бъде "силна, професионална, политически ясна, с хора, които са ангажирани и с каузата на БСП, и на европейската социалдемокрация".

Сергей Станишев участва в общинската конференция на БСП в Бургас, на която местната организация ще предложи той да е водач на листата на предстоящите евроизбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай