Станишев с десятък за евродепутатите на БСП

Станишев с десятък за евродепутатите на БСП | StandartNews.com

Боровец. Десет процента от заплатата на евродепутатите от левицата да влиза в специален фонд за талантливи младежи. Това е поискал от своите соцлидерът Сергей Станишев по време на дискусиите за евролистата на БСП.

 

"Целта е средствата да се предоставят на студенти-отличници в своите дисциплини, за да стимулираме младите хора в България", уточни пред "Стандарт" Станишев. Решението е било взето от Националния съвет на БСП и ще бъде приложено за евродепутатите на червените от следващия парламент.

 

Станишев е поставил и друго важно условие на своите евродепутати-да откриват информационни офиси в цялата страна, за да дебатират с хората най-важните проблеми, касаещи България и ЕС.

 

Социалистите в евролистата ще бъдат обложени с двоен десятък, тъй като по предишно решение на пленум на БСП те даряват 10 процента от заплатата си в ЕП на партиията. От следващия европарламент лептата се увеличава на 20 процента, уточни лидерът на БСП.

 

Средствата за талантливи млади хора ще се разпределят от специален обществен съвет. Предстои да бъде сформиран такъв, но целта е фондът да кумулира средства, за да можем да сме в помощ на младите българи, каза Станишев.

 

Сергей Станишев ще води листата на социалистите, реши пленумът на БСП в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай