Станишев: Не е имало по-отворено за диалог правителство

Станишев: Не е имало по-отворено за диалог правителство | StandartNews.com

София. „Не е имало правителство, което да е по-отворено за диалог с гражданското общество и да коригира своите действия". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента. Той коментира първите 100 дни от управлението на правителството на Пламен Орешарски.

Станишев не каза дали има критики или забележки към кабинета. И посочи, че Изпълнителното бюро на БСП ще разгледа по-цялостно оценката за работата. Правителството не е имало пълни 100 дни, защото протестите са започнали от втория ден след формирането му, обясни той.

"Важното е, че правителството работи на базата на ясни политически и икономически ангажименти и започна промяната", добави Станишев. БСП е поела тежката отговорност да бъде мандатоносител с ясен ангажимент за промяната в страната, категоричен бе червеният лидер.

"Бяха приети редица важни решения, които засягат живота на хората - покрай цялата пушилка и страсти по протести в една или друга посока, много често се губи съдържателният разговор за това какви промени се правят", каза още Станишев за работата на кабинета досега. За първи път от десетилетие има намалявене на цената на тока и социалните разходи вече са приоритет, отчете той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай