Станишев нареди: БСП с нощна стража пред Съветската армия

450 лв. минимална работна заплата и равно заплащане в ЕС гарантира соцлидерът

Станишев нареди: БСП с нощна стража пред Съветската армия | StandartNews.com

Соцлидерът Сергей Станишев припомни пред работници в Дупница, че БСП е обещала 450 лв. минимална работна заплата до края на мандата на кабинета

Комсомолци от младежката структура на БСП направиха нощно бдение пред паметника на Съветската армия в нощта срещу 9-ти май. Идеята е била одобрена от соцлидера Сергей Станишев, който днес ще поздрави активисти и симпатизанти на левицата пред монумента в центъра на София. От младежката организация на БСП вчера направиха уборка около мемориала като продължение на инициативата на Станишев за почистване и опазване на паметниците в страната. Общо 10 младежи доброволци дежурят в района на монумента, за да избегнем вандалски прояви точно в Деня на победата и Деня на Европа, каза пред "Стандарт" оргсекретарят на Младежкото обединение на БСП Ленко Петканин. Преди речта на Станишев сутринта в пространството пред Паметника на Съветската армия е организиран концерт и на легендарната група "Грамофон". Култовите музиканти са единствената група в България, изпълняваща руски песни. По-късно вечерта в зала 3 на НДК ще се проведе и традиционната среща на поколенията по инициатива на столичната организация на БСП.

По-рано през деня вчера Станишев се срещна със служители на завода за обувки за износ в Дупница. "Ще направим всичко възможно всяка година да има увеличение на минималната работна заплата. Стъпка по стъпка се опитваме да осъществим промени, за да може да има и работа и доходи, които да са по-високи", каза соцлидерът на работниците от Дупница. До края на мандата на кабинета Орешарски минималната работна заплата да достигне поне 450 лв. е ангажиментът на БСП, припомни Станишев. "В момента като евросоциалисти разработваме механизъм, като ще настояваме в ЕП да има единен механизъм за договаряне на минималната работна заплата в цяла Европа", каза пред множеството соцлидерът. Като президент на ПЕС Станишев лично е настоял в Манифеста на европейските социалисти за евровота да бъде вписана равната минимална заплата в ЕС. Запознати припомниха, че текстът за работните места и "достойно минимално заплащане в Европа, установено или в закон, или чрез колективно договаряне" е под номер 1 в документа на червените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай