Станишев: ГЕРБ оказва натиск върху ВКС за касиране на изборите

Станишев: ГЕРБ оказва натиск върху ВКС за касиране на изборите | StandartNews.com

София. Аз вярвам на Конституционния съд и не се съмнявам, че те ще бъдат подложени на натиск от водещата политическа сила в момента. Това заяви  лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю за бТВ.

Станишев отрече БСП да има официална подкрепа от политическите партии Атака и ДПС. "Засега не са водени разговои с ДПС и Атака".

По думите му "всякакви игрички", които прави ГЕРБ са напълно абсурдни. "Касиране на изборите е безочие и е безотговорно. Хората се нуждаят от спешни оздравителни мерки", допълни лидерът на БСП.

Станишев не отрече информацията, че БСП подготвя текст, които да не позволява на ГЕРБ касиране на изборите. "Готовности има всякакви. Има решение на ЦИК, а всичко което прави ГЕРБ е един политически сценарии за дестабилизация на държавата. Няма основание за касиране на вота". 

Лидерът на БСП отрече информацията, че е знаел за подадения сигнал от  Мая Манолова  относно бюлетините в Костинброд. 

В плана "Орешарски" Станишев разясни, че се предвижда да не се увеличи тока от 1 юли и първокласниците да получат повече събсидии за началото на новата година.

"Увеличаване на минималната работна заплата няма как да стане тази година", поясни Станишев. "800 млн. лева е дефицитът на България за последните месеци", поясни той.

Относно темата за плоския данък, лидерът на БСП обясни: "Няма инструмент, който да работи еднакво. Но трябва да има нулев старт за хората с минимална работна заплата. Всеки един човек, които получава 310 лв. няма да плаща данък.  При заплата до 4500 лв. данъкът ще бъде 10 процента".

В личен план Станишев потвърди, че е сключил брак със своята половинка и очаква второто си дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай